Умни устройства свързват компютъра и телевизора

Два умни продукта с възможности за телевизионна свързаност показа CEO-то на Intel Пол Отелини по време на форума за разработчици IDF в Сан Франциско.

Устройствата, Sony Internet TV и приставка Logitech Revue, използват процесор Intel Atom CE4100 в комбинация с Andoid-платформа Google TV и се очакват на пазара тази есен.

Демонстрацията показа как един потребител може да има богато интернет изживяване, гледайки телевизия и видео съдържание от Facebook, като използва телевизор, свързан с кутия Logitech Revue.

Telecom Italia, D-Link и няколко други компании също ще пуснат скоро на пазара умни телевизионни устройства с процесор Atom CE4100.

Като пример за новите методи за свързване на компютърните устройства, Отелини показа концепция за безплатен начин за достъп до съдържание, запазено в таблет, на голям телевизионен екран. Демонстрацията включваше прототип на таблет, базиран на процесор Atom, който Intel леко беше променил, за да работи с Intel Wireless Display (WiDi).

В момента технологията WiDi е налична в някои лаптопи с процесори от серията 2010 Intel Core и адаптера Netgear Push to TV, като започва да се използва глобално в повече от 40 вида лаптопи в 11 държави.

WiDi разчита на стандартна безжична връзка, която вече е широкоразпространена при лаптопите, за да свърже компютъра към телевизор с висока резолюция посредством малък и лек адаптер. Технологията позволява на хората лесно да изпратят видео клипове, снимки и музика от своите лаптопи към телевизора, така че да споделят съдържанието на големия екран от удобното си кресло.

Коментар