Intel вдигна завесата пред нови Atom чипове

Intel обяви нова серия процесори Atom E600 SoC, разработени специално за вградени приложения от рода на автомобилни системи за информация и забавление, умни мрежови устройства и IP медиа телефони.

SoC (система в един чип) включва 3D поддръжка, кодиране H.264 с висока резолюция, работа с множествени входящи потоци и други функции, стана ясно на форума за разработчици IDF в Сан Франциско.

За да отговори на регулаторните изисквания, SoC разполага също с умни възможности за управление на енергията, които автоматично помагат да се изключат части от чипа, когато не са в употреба.

На разположение е и комплект за софтуерни разработки и познати инструменти за интегриране на приложения, които производителите на оригинално оборудване могат да използват повторно за различни продукти, като по този начин пестят време за разработки.

Intel разкри подробности и за очаквания нов мобилен процесор Atom, който ще може да се конфигурира. Проекът с кодово име “Stellarton” се състои от процесор Atom E600 и Altera FPGA в пакет от няколко чипа, осигуряващ възможност на разработчиците да разграничат дизайните си, като реагират бързо на променящите се изисквания.

Компанията представи и процесора Atom CE4200 с кодово име “Groveland,” който позволява гладко интегриране на интернет и телевизионното изживяване.

Коментар