Макс Телеком внедрява WiMAX решение на Samsung

Нова технология за широколентов достъп на Samsung внедрява WiMAX операторът Макс Телеком. Корейската компания ще доставя Mobile WiMAX решения и техническа поддръжка за българския телеком.

Макс Телеком планира да доразвие своята WiMAX мрежа с технологията на Samsung до края на 2010 година. Операторът ще разшири портфолиото си от мобилни WiMAX услуги, постигайки национално покритие през 2012 година, и ще предложи по-развити възможности за мобилен пренос на данни и VoIP услуги.


Красимир Стойчев, CEO на Макс Телеком, и Уонсуб Ким, вицепрезидент на Samsung Electroonics, подписаха вчера договор за доставка и поддръжка на Mobile WiMAX решение

Новите устройства ще осигурят скорост за мобилен пренос на данни до 32 мегабита в секунда. Samsung ще предостави на българския оператор U-RAS Smart базови станции и свързаните с тях системи и услуги за поддръжка на мрежата. Решението дава възможност за плавен преход от Mobile WiMAX към WiMAX 2.

Макс Телеком предлага преносими и мобилни 4G услуги, подходящи за използване у дома, в офиса и в движение. Към момента мрежата на оператора покрива над 3 500 000 души. С напълно изградено покритие са 29 града в страната и няколко курорта.

Коментар