Gigaset Communications показва добри резултати

Европейският пазарен лидер при DECT телефоните продължава с положителното си развитие – Gigaset Communications GmbH значително повиши оперативните си приходи и подобри своята ефективност през първото тримесечие от финансовата 2010 година.

Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) достигна 17.7 милиона евро при приходи от 125 милиона. Оперативната печалба през същия период на миналата година бе на минус със 17.6 милиона евро при приходи от 140 милиона. Данните ясно показват успеха на мерките за преструктуриране на компанията, от която ARQUES Industries AG притежава 80%. Като доставчик от високия сегмент и благодарение на успешните си продукти, Gigaset увеличи пазарния си дял, особено в Европа.

Резултатите на Gigaset Communications надвишават очакванията благодарение на увеличеното търсене на продуктите на компанията и въведените мерки за повишаване на печалбата от дейността й. През 2009 година Gigaset Communications предприе интензивни мерки за ограничаване на разходите, намали броя на служителите си и се фокусира върху основния си бизнес – телефонията. През 2010 компанията очаква да реализира приходи от приблизително 500 милиона евро и значително да подобри възвращаемостта си от инвестиции.

В резултат предимно от силните продажби в Европа, през първото тримесечие на финансовата година Gigaset надмина планираните показатели за приходи и марж от дейността. Пазарът на безжични телефони показва добро развитие, печалбите се увеличават и Gigaset се възползва от това. Като резултат от продажбата през юли и октомври 2009 година на губещите подразделения Broadband, WiMAX и Home Media маржът на печалба на компанията се увеличава, независимо че приходите намаляват в сравнение с 2009 година.

Въведената стратегия за фокус върху основния бизнес за телефония и концентрираното позициониране на марката Gigaset във високия клас продукти дава своите резултати. Чрез продажбата на дейностите с нисък марж на печалба и намаляване на броя на служителите, компанията вече успя значително да подобри своята ефективност.

Коментар