Замесиха Стив Джобс в скандал, той отрича

Шефът на Apple Стив Джобс беше въвлечен в скандал от сайта на Блумбърг. Според изданието, през юли преуспелият бизнесмен е бил задържан на японското летище Kansai International (Осака) при напускане на страната след отпуск, прекаран там заедно със семейството му.

Твърди се, че служител от пропускателния пункт е открил в багажа на Джобс шурикен – японско метално оръжие, което наподобява звезда и е предназначено за хвърляне. На шефа на Apple било забранено да качи шурикена на своя самолет, тъй като предметът бил потенциално опасен.

Не били приети доводите на Стив Джобс, че е безсмислено да отвлича личния си самолет. Според местния таблоид SPA! Magazine, Джобс се заканил никога повече да не посещава Япония.

От Apple обаче отричат за скандала. Това е чиста измислица, Стив прекара отлична почивка в Япония и планира скоро пак да посети страната, е отговорът на Купертино.

Напоследък Стив Джобс и неговата компания Apple са най-коментираните в ИТ индустрията, а и не само в нея. Купертино жъне успехи с иновационни продукти, като всички приписват заслугата за това на Стив Джобс.

Конкурентите пък все по-често нападат харизматичния лидер с квалификации от рода на "лицемер", а от Microsoft дори устроиха пред централата си в Редмънт погребална церемония на iPhone.

Коментар