IE9 се възползва от мощта на графичния процесор

Internet Explorer 9 е първият браузър с пълно хардуерно ускорение, използващ мощта на графичния процесор (GPU). Благодарение на това, IE 9 успява да усвои и употреби 90% от мощността на компютъра, съобщи днес Microsoft при представяне на бета версията на новия си продукт в София.


Георги Ранделов дебютира днес с първата си публична изява като генерален директор на Microsoft България

IE 9 освен това е най-сигурният браузър, тъй като притежава набор от вградени функционалности за сигурност, поверителност и технологична надеждност, твърди Microsoft.

Така например, IE 9 предоставя първия по рода си Download Manager с интегрирана защита от злонамерен софтуер SmartScreen и въвежда програма, която преценява до колко е съществена заплахата при сваляне на файлове и информация от интернет – т.нар. SmartScreen download reputation.

Консултант за работата с добавките пък надгражда функцията в Internet Explorer 8, която показва времето за зареждане на добавката. Този инструмент уведомява потребителя, когато добавките забавят сесията на сърфиране. Когато общото натоварване на всички добавки отнема повече от 0,2 секунди, потребителят може да вземе информирано решение за използване на добавките, които са важни за  него, и да премахне онези, които са по-малко полезни или прекалено бавни.

Microsoft наблегна и на съвместимостта на Internet Explorer 9. Браузърът поддържа HTML5, SVG, CSS3, разработени според актуалните стандарти. Това позволява на разработчиците  да създават приложения, които работят и изглеждат по един и същи начин на всички модерни браузъри.

Коментар