Стартира проект за 100 е-услуги

Проект за 100 електронни административни услуги започва Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Договорът, връчен вчера на МТИТС от управляващия орган на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), е на стойност близо 18,43 млн. лева, а срокът за изпълнение – 18 месеца.

Целта на проекта „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление” е до края на периода да бъдат разработени и внедрени над сто е-услуги.

Други очаквани резултати са промени в нормативната база в сферата на електронното управление и предоставяне на административни услуги по електронен път, определяне на първичните администратори и вписване в регистрите на електронното правителство на услуги и данни, предоставяни от тях, създаване на стандарти за е-услуги, както и обучение на служители от централните и общински администрации.

На МТИТС бе връчен и втори договор по проект „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса в МТИТС чрез развитие на електронното управление в областта на пространствените данни и услуги (еУПД)”. Той е на стойност над 1, 228 млн. лв. и има срок за изпълнение 18 месеца. Целта е да бъдат публикувани и достъпни чрез интернет пространствени данни в областта на железопътния транспорт.

Коментар