Xcover 271 – телефон за екстремно ползване

Новият Xcover 271 попълва линията от защитени телефони на Samsung. Това са устройства, които се отличават със здрава защита от удари, вода, прах и други вредни въздействия.

Xcover 271 може да работи на дълбочина 1 метър под водата в продължение на 30 минути. Корпусът му е защитен от попадане на мръсотия и прах, според изискванията на стандарта IP67. Направен е от пластмаса и има здрави гумени вложки, които смекчават удара при падане.

Що се отнася до техническите параметри, те са съвсем обикновени. Xcover 271 предоставя 2-инчов TFT дисплей с резолюция 240×320 пиксела и защитно покритие, устойчиво на драскотини, има 30 MB вградена памет и поддържа карти microSD.

Телефонът е оборудван с 2-мегапикселова камера и GPS приемник, свързан с услугата Google Maps. Налични са също цифров компас, крачкомер и висотомер, а в горната част на корпуса е разположено светодиодно фенерче.

Xcover 271 може да възпроизвежда MP3 аудио и MP4 видео, включва също FM-приемник. Едно зареждане на батерията осигурява до 19 часа l 2G мрежи и до 7 часа в 3G.

Екстремният модел се очаква на пазара тази есен, вкл. и в Европа, на ориентировъчна цена $241, според samsunghub.com.

Коментар