Вграждат нов 3G модул в таблетите

Шведската компания Ericsson въвежда второ поколение на своя мобилен широколентов модул F3307, разработен специално за таблети и други електронни потребителски устройства.

Сертифициран от най-големите световни HSPA мрежи, модулът изисква минимална консумация на енергия и позволява на производителите бързо да оборудват таблети и други потребителски устройства с интегрирана безжична мобилна широколентова връзка.

F3307 се базира на платформа M34x HSPA 7.2 Mbps на ST-Ericsson, като намалява консумацията на енергия до 50%, в сравнение с предходните поколения подобни устройства. Това удължава живота на батерията и поддържа основни функции в постоянен режим на свързаност.

Оптимизираният модул поддържа скорост на сваляне до 7.2Mbps и на качване – до 5.76Mbps. Потребителите на таблети получават директен достъп до интернет чрез HSPA, която е водеща мобилна широколентова технология в почти 150 страни по света.

F3307 притежава функция Quick Connect, която свързва потребителското устройство с интернет секунди след включване от енергоспестяващ режим на готовност, като по този начин създава усещане за постоянна свързаност.

Ericsson работи в тясно сътрудничество с Intel, оптимизирайки мобилния широколентов модул F3307 за съвместимост с бъдещата линия процесори за таблети с работното име "Oak Trail".

Модулите на Ericsson са предварително одобрени от мобилните оператори, което позволява на производителите да скъсят пътя от представянето на един продукт до финалното му сертифициране, следователно и до достигането му на пазара.

Коментар