Подписахме меморандум с Корея за развитие на ИО

Меморандум между България и Република Корея очертава бъдещо сътрудничество в информационното общество. Документът бе подписан днес от министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и заместник-министърът на публичната администрация и сигурността Янг-хо Ан.

До края на годината в София ще бъде открит Координационен център за сътрудничество в информационните и комуникационни технологии. В него ще си сътрудничат корейски и български експерти, както и представители на академичната общност.

Новата структура ще разработва анализи и проучвания, свързани с електронното управление и информационното общество. Дейността на центъра ще бъде подпомагана от Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”.

В меморандума са посочени основните направления на бъдещото взаимодействие като изграждане на електронно правителство, обмяна на експерти,  проучвания в областта на информационните технологии и съобщенията и насърчаване на бизнес сътрудничеството между двете страни.

Коментар