ИТ координационен център ще заработи в СУ

Международен договор за създаване на ИТ координационен център в Софийски университет "Св. Климент Охридски" бе подписан вчера. Центърът е съвместен между Националната информационна агенция на Република Корея и Софийския университет.

Създаването му е част от конкретните мерки, приети в Меморандума за сътрудничество между България и Корея в областта на информационните технологии.

Българо-корейските отношения в информационните технологии се развиват активно от 2003 година, когато двете държави подписват Меморандум за разбирателство между Министерство на транспорта и съобщенията на България и Министерство на информацията и телекомуникациите на Корея в областта на ИКТ. От българска страна споразумението подписва Марин Атов, заместник-министър на транспорта и съобщенията, а от корейска – заместник-министърът на информацията и телекомуникациите на Република Корея.

С подписване на меморандума за разбирателство се регламентираха отношенията между двете страни в областта на ИКТ. В документа са посочени начините за осъществяване на сътрудничество в сектори, които са приоритетни за развитието на тези технологии.

Коментар