Опростяват разработката на вградени платформи

AMD съвместно със Sage Electronic Engineering показа нов комплект от помощни средства за разработка на вградени системи. Sage SmartProbe (изтегли pdf) предлага на софтуерните инженери хардуерен интерфейс за оценка на разработваната система на всеки етап от проектния цикъл, стана ясно на конференцията по вградени системи в Бостън, САЩ.

Инструментът позволява графична визуализация на цялата работа на вградената система, вкл. потока на изпълняваната програма, достъпа до регистрите, движението в паметта, многоядреното изпълнение и достъпа до периферията. SmartProbe също така помага да се ускори процеса на окачествяване за тестовите и производствените екипи.

“SmartProbe е ключово помагало за премахване на преградите за използване на x86 в дълбоко вградени или „безглави” системи”, каза Бъди Брокер, директор на AMD Embedded Solutions. “Тъй като този клас вградени решения се инсталира без монитор, клавиатура или други периферни устройства, ефективността може да бъде сериозно подобрена, ако е налице съответствие между дизайна на вградената система и РС архитектурата, на която се разработва критичният софтуер”.

Новото средство дава на разработчика повече достъп и контрол върху неговия проект с възможности за много точни наблюдения и дебъгване.

„Със SmartProbe се надяваме да помогнем на разработчиците да въвеждат повече иновации и да изкарат по-бързо продукта си на пазара”, коментира Скот Хуут, президент и СЕО на Sage Electronic Engineering.

Sage обяви също цялостна интегрирана развойна среда (ИРС) специално за AMD вградени решения, която включва компилатор, асемблер и дебъгер на сорс ниво, и работи със SmartProbe. Тази ИРС обединява всички функции  по дизайн и откриване на грешки в един ясен интуитивен потребителски интерфейс.

Новите помощни средства поддържат AMD вградени системи, базирани на семействата процесори Opteron, Athlon, Sempron, Turion и Phenom.

Коментар