Клуб MD Games организира парти за откриване на новия Starcraft 2 портал

На 25 септември, в клуб Playground, в The Mall, София, Спортен клуб за електронни спортове MD Games ще представи официално новия български гейм портал Starstomp.com, посветен на стратегическата игра Starcraft II. Партито за откриването на сайта ще стартира в 12:00 ч. с демонстрационен турнир по Starcraft 2, между четирима от водещите състезателите по тази нова прогейм дисциплина. Турнири ще бъдат проведени също по игрите Pro Evolution Soccer и Super Street Fighter 4, а наградите за трите състезания ще бъдат осигурени от производителите на гейм периферия Logitech и Razer, вносителят на Razer за България – ASBIS, както и българският вносител на видеоигри Pulsar. Входът за събитието е свободен.

„Амбицията ни е да наложим Starstomp.com като един от водещите европейски сайтове, посветени на вселената на StarCraft 2. За това първата ни стъпка е, да привлечем българското гейм общество, което по неофициални данни вече надминава 10 000 души. Постарали сме се да превърнем партито на 25 септември в един истински празник, в който всеки геймър ще може да гледа или да участва в демонстрационните турнири, както и да спечели някоя от десетките награди в игрите с публиката или голямата томбола“ – заяви Стефан Падалски, председател на спортен клуб MD Games.

През цялото време докато протичат турнирите, ще бъдат организирани игри с публиката, а в самия край на събитието ще бъдат изтеглени и победителите от голямата томбола. Те ще спечелят играта StarCraft II, най-новите безжични геймърски слушалки Logitech Wireless Gaming Headset G930, геймърски пад Razer Sphex Team Edition, охлаждаща подложка за лаптоп Logitech Cooling Pad N100 и други награди. В томболата може да участва всеки, който посети на събитието тази събота в Playground и отговори правилно на трите тематични въпроса: Кои са расите в StarCraft 2?; Как се казва главната героиня в играта, превърната в зерг още в първата част от поредицата StarCraft?; Как се наричат двата вида ресурси, използвани в играта? Отговорилите на трите въпроса трябва да попълнят талон за участие в томболата и да го предадат на мястото на партито.

„Убедени сме, че навлизането на StarCraft 2 е дългоочакваното събитие, което има потенциала да увеличи популярността на електронните спортове в България – един сегмент, който отдавна се развива с бързи темпове в Южна Корея, Китай, САЩ, Германия, Швеция и други страни по света. Въпреки че у нас липсват достатъчно професионални клубове и състезания, страната ни вече има своите успехи в сектора, включително един световен шампион по WarCraft III – Здравко “SK.Insomnia” Георгиев. Надяваме се секторът тепърва да ускори своето развитие“ – добави Падалски.

Коментар