АСБИС премина границата от 1 милиард долара

Дистрибуторът на ИТ продукти АСБИС Ентерпрайзиз вчера премина бариерата от 1 милиард долара оборот за 2006 г. Новината е разпространена до служителите на корпорацията от СЕО-то Сергей Костевич.

Групата компании, която обхваща 36 офиса в 25 страни в Централна и Източна Европа, Африка и Близкия Изток, затвърждава позицията си на доставчик номер едно на качествено компютърно оборудване в този географски регион. Общият очакван ръст за 2006 г. е 15% , в сравнение с резултатите за 2005-та.

“Основната част от продажбите на АСБИС се дължи на продуктите на ИТ лидери като Intel, Seagate, Hitachi GST, Kingston и др. С нарастващо темпо се развиват новите продуктови линии Prestigio и Canyon, съответно се увеличава и техният относителен дял,” коментира Митко Топалов, регионален директор на АСБИС за България, Румъния, Сърбия и Македония.

“Успешните резултати на АСБИС се дължат на правилната стратегия за развитие на компанията и вярната политика за изграждане на стабилни и мотивирани екипи във всички офиси,” допълни той.

АСБИС е един от основните доставчици на ИТ продукти на нашия пазар, като оперира чрез собствен офис, складова база и широка мрежа от дилъри. Компанията беше обявявана за “дистрибутор с най-висока степен на доверие” и “най-добър дистрибутор” в проучвания сред дилърите, проведени от анализаторската фирма CBN-България. През август т.г. поста търговски директор на АСБИС България зае Таня Янева, която наследи Митко Топалов.

Коментар