Излезе нов FineReader за домашни потребители

Софтуерният разработчик ABBYY пусна нова версия на своето приложение за оптично разпознаване на знаци (OCR), насочена към домашни потребители и студенти. ABBYY FineReader 10 Home Edition осигурява интуитивна и точна конверсия на сканираните или запечатани от дигитални фотоапарати или смартфони текстове в популярни редактируеми и позволяващи търсене електронни формати, съобщиха от дистрибутора BMG.

„Само си представете колко хубаво би било за един студент, работещ в библиотеката, да заснеме страница от книга с камерата на мобилния се телефон, за да бъде разпозната по-късно. Подобна и много други задачи могат да бъдат изпълнени лесно с най-новата версия на FineReader 10 Home Edition”, поясни Игор Федорец, главен маркетинг инженер на FineReader в ABBYY Украйна.

Приложението позволява на потребителите да се възползват от възможностите на OCR за дигитални камери и камери на смартфони, когато не разполагат с традиционния скенер или той не може да бъде използван, например в библиотека или по време на лекция. За да се постигнат най-добри резултати при разпознаването, приложението осигурява широк набор от нови инструменти за предварителна обработка на изображението и нови функции като коригиране на трапецовидните изкривявания, шум ISO и замъгляване на движението, разделяне на двойни страници и др.

Версия 10 предлага интуитивно взаимодействие с програмата, благодарение на Quick Tasks – това са потребителски сценарии, групирани в 3 части (“Scan”, “Open” и “Photo”), според източника на изображението. Quick Tasks позволяват на потребителите бързо да конвертират сканирани материали, изображения, снимки или текст в документи, готови за употреба, с едно щракване на мишката.

ABBYY FineReader 10 Home Edition поддържа 179 езика за разпознаване и е разполага с функция за автоматично идентифициране на езика, като така елиминира необходимостта езикът да се задава ръчно, всеки път когато се разпознава нов документ. Новата версия поддържа и експорт на документи към HTML оформление със запазване на елементите на форматирането, присъщи за HTML. По този начин потребителите лесно могат да редактират книги на компютъра и да ги виждат на четци за електронни книги с различен размер.

Програмата поддържа последната версия на операционната система Windows и новия Microsoft Office 2010. Позволява конверсия на документни изображения директно от приложенията на Office и изпращане на резултатите от разпознаването директно към Microsoft Word и Excel за допълнителна обработка.

ABBYY FineReader 10 Home Edition вече е достъпен на пазара през партньорската мрежа на BMG.

Коментар