Pathways отворя врати в град Пазарджик

На 21 септември, 2010 г., официално отвори врати образователното публично-частно сдружение Pathways по проект финансиран от ААМРС. В пресконференцията по повод откриването на тази инициатива направиха презентации следните хора:

– Г-н Сейджи Т. Ширатори, Заместник-ръководител на политико-икономически отдел към Посолството на Съединените американски щати за Република България

– Г-н Алън М. Трейгър, председател на учебната група за публично-частни партньорства в Harvard John F. Kennedy School of Government и председател на борда на съветниците на Pathways.

– Г-н Ангел Келчев, изпълнителен директор на Pathways и студент магистър по публична администрация в Harvard John F. Kennedy School of Government.

Церемонията включи откриването на два учебни центъра в гр. Пазарджик, съответно фокусирани върху изучаването на компютърни технологии и английски език.

През 2006 започва първият проект на г-н Келчев в гр. Пазарджик съвместно с местни Ротари клубове. В тази година Математическа гимназия „Константин Величков” получава дарение от две компютърни лаборатории, като в следващите четири години г-н Келчев ръководи подобни проекти в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“, ПГ МЕТ, Гимназия „Иван С. Аксаков“, Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ и Детска библиотека, гр. Пазарджик. Опитът на г-н Келчев с подобни инициативи в САЩ, България, Индия и Непал му дава увереността за създаването на Pathways, проект по-дългосрочен и амбициозен от всички негови предходни инициативи.

Pathways предлага интензивно изучаване на английски, компютърни технологии и богата гама от ресурси по предприемачество, с цел повишаване на конкурентността на българските ученици. Освен редовните учебни занятия, в програмата са включени допълнителни семинари за развитие на бизнес план, генериране на бизнес идеи и по кариерно консултиране. С всеки ученик, индивидуално ще работи ментор, постигнал високи академични и професионални успехи в сферата си. Pathways предлага и стипендии на своите възпитаници, като по този начин осигурява възможност на хора в неравностойно положение да получат достъп до образование и ресурси на световно ниво.

Двата учебни центъра на Pathways са специализирани, като единият е за изучаване на компютърни технологии, а другият за изучаване на английски език. Класните помещения в центровете отговарят на нуждите на съвременните ученици от цял свят. Лабораториите са снабдени с най-модерна компютърна техника, мултимедия и софтуер. Курсовете по английски език в Pathways подготвят ученици за всепризнати изпити като FCE, CAE, CPE, TOEFL, IELTS и SAT. От друга страна, курсовете по компютърни технологии включват изучаване на MS Office, PHP, HTML/CSS, Adobe Photoshop и Adobe Illustrator. Също така Pathways е регистрирано като Cisco мрежова академия и предлага курсове като CCNA. Програмата на Pathways е гъвкава и модерна и дава възможности за електронно и дистанционно обучение.

Pathways е отворен не само за ученици, но и за хора, които търсят възможности за професионално преквалифициране и повишаване на конкурентноспособността си.

Партньорите на Pathways включват:

– The Public-Private Partnerships Study Group at the Mossavar-Rahmani Center for Business and Government, Harvard Kennedy School, USA

– Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe, Harvard University, USA

– Monday OOD, Bulgaria

– Athens Information Technology (AIT) Program, Greece

– ECIP Foundation, Bulgaria

– Technical High School, Pazardjik, Bulgaria

Rotary clubs:

– Bellevue Rotary, USA

– Rotary District 5170 Foundation, USA    

– Sunnyvale Sunrise Rotary, USA

– Stanford Rotaract Club, USA

Коментари по темата: „Pathways отворя врати в град Пазарджик”

добавете коментар...

  1. И. Балабанов

    Ангел Келчев а за сделката със сградата отговори кога?

Коментар