HP с розови прогнози, макар и без CEO

Hewlett-Packard обяви съвсем розови финансови перспективи, без да да каже нищо по най-големия и наболял въпрос, който виси над голямата технологична компания: кой ще е следващият й главен изпълнителен директор.

Водещият производител на персонални компютри си търси нов топ-мениджър, след като свали от борда си Марк Хърд, главен изпълнителен директор в продължение на пет години. Той се оттегли в началото на август след скандал, свързан с обвинения в сексуален тормоз и измамни доклади.

Въпреки, че HP продължи да мълчи по въпроса докъде е стигнала с търсенето на нов изпълнителен директор, текущите й ръководители недвусмислено показаха, че смятат, че компанията ще успее, без значение кой е начело.

Временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на компанията Кати Лесяк заяви пред анализатори, че приходите за фискалната година, която приключва през октомври 2011 г., ще варират от 5,05 до 5,15 долара на акция. Това ще бъде с 14% опвече в сравнение с предходния период и определено е повече от прогнозираните $4,99 на акция, коментираха анализатори.

Предполага се, че HP ще назначи вътрешен кадър на поста CEO, след като последните два мандата бяха дадени на външни за компанията мениджъри – Карли Фиорина и Марк Хърд.

Коментар