Екс-шампион по картинг спечели виртуална Formula 1

Виртуалният турнир по Formula 1, който се проведе в Сердика Център, поднесе много емоции, както на записалите се 42-ма участника, така и на всички посетители на мола. Шампионската титла грабна съвсем заслужено трикратният шампион по картинг Илиян Наумов.

За първи кръг организаторите бяха избрали да се кара по добре познатата писта „Монца“. Първите 16 състезатели с най-добри времена попаднаха във втори кръг, като сред тях имаше и 1 момиче, което накара много мъже да гледат гузно към резултатите.

Интерлагос определи най-добрите четирима пилоти, които трябваше да спорят за титлата на пистата Монте Карло. Там в крайна сметка Илиян Наумов се оказа най-бърз и така спечели голямата награда.

„Не съм участвал в такива турнири до сега, но наистина се забавлявах и бих участвал отново”, сподели победителят. „Виртуалните състезания са колкото далеч от реалността, толкова и близо до нея. Може би опитът, натрупан в картинг спорта, ми помага да се адаптирам към новите условия, макар и във виртуален свят, по-бързо от останалите претенденти”.

Илиян Наумов е шампион през 2007 година в класовете 125 кубика и Ротакс Макс и през 2008-ма отново в същия клас. През изминалата 2009 той завършва 3-и в клас Ротакс Макс, тъй като не е имал финансова възможност да участва в последните 3 състезания, което му е коствало титлата.

„У нас е много трудно даден състезател или клуб да оцелее дълго, въпреки успехите, тъй като липсват сериозни спонсори и в един момент финансовите проблеми те пречупват и отстъпваш”, заключи Наумов.

Първото място във виртуалния турнир Formula 1 донесе на екс-шампиона по картинг навигатор Prestigio GeoVision 5120BT и аплодисментите на множеството, събрало се около симулаторите в Сердика Център.

Коментар