Ново устройство на Xerox намалява рязко разходите

Ново високоскоростно мултифункционално устройство с твърдо мастило осигурява цветен печат при забележително по-ниски разходи и грижа за околната среда, без компромис в качеството на изображението. Моделът Xerox ColorQube 9200 вече е достъпен на българския пазар, съобщиха от офиса на компанията у нас.

Устройството намалява разхода при цветен печат с до 62 процента, в сравнение с цветните лазерни принтери и ограничава в огромна степен влиянието на офисния печат върху околната среда, подчертаха от Xerox.

Серията ColorQube 9200 обхваща три модела, които принтират, сканират и копират със скорост на печат от 38 до 85 страници в минута. Те са разработени върху изцяло нова концепция с цел постигане на по-бърза скорост на печат и по-високи работни обеми с технологията твърдо мастило, която се използва в принтерите на Xerox повече от десетилетие.

Вместо тонер касети, ColorQube 9200 работи с нетоксчини, подобни на пастели мастилени кубчета, които се зареждат изключително лесно. Новото устройство произвежда 90 процента по-малко отпадъци от суровини в сравнение с лазерни принтери от същия клас.

Xerox ColorQube намалява влиянието върху околната среда от производство и транспорт. Проучване на Rochester Institute of Technology (Ню Йорк) сочи, че ColorQube изразходва 9 процента по-малко електроенергия в работния си цикъл и произвежда 10 процента по-малко парникови газове от лазерни устройства в същия клас.

Новият модел също отговаря на строгите изисквания на Агенцията за защита на околната среда на САЩ за Energy Star.

„Нашите клиенти търсят начини да постигат повече с по-малко. С ColorQube ние отключваме преимуществата на цвета, прилагайки нашата уникална технология с твърдо мастило, за да съкратим разходите и да направим офисните процеси по-прости и по-зелени”, каза Юлиан Григоров, генерален мениджър на Ксерокс България.

В потвърждение на неговите думи, ColorQube 9200 се предлага с планове за хибридно използване на цвета (Hybrid Color), които значително намаляват разходите за цветен печат. С тези планове, клиентите заплащат само количеството цвят, което са изразходвали за дадена страница. Например, в тристепенен план:

– Един документ с минимум цвят, като лого или малка графика, струва колкото черно-бял документ, отпечатан с лазерен принтер;

– Документите с умерено цветно покритие, като уеб страници или брошури, ще струват по-малко от половината от стойността им при лазерен печат;

– Печатането на страници с много цвят, като снимки и графики с плътно покритие, ще струват приблизително колкото и при лазерен печат.

Тези планове елиминират еднотипното ценообразуване, при което стойността на страница с малко цвят е като на страница с плътно цветно покритие. На сайта на компанията потребителите могат да сравнят текущите си разходи за цветен печат с това, което би се налагало да плащат, използвайки ColorQube.

Системата ColorQube е лесна за употреба и поддръжка. Голям, цветен, сензорен екран показва ясно основните функции като копиране и сканиране и предлага видео напътствия в помощ на потребителите при зареждане на хартия и провеждане на функционални тестове. Допълнителни операции, достъпни от сензорния екран, могат да бъдат създавани, благодарение на платформата за допълнителни настройки и създаване на операционни приложения – Xerox Extensible Interface Platform.

Много компоненти на ColorQube са създадени така, че да издържат целия живот на системата. Клиентите могат да подменят самостоятелно единствено комплекта за почистване, който обикновено изисква смяна веднъж или два пъти в годината.

Кубчетата твърдо мастило също изискват ограничена намеса. При напълно заредено мастило могат да бъдат отпечатани 55 500 страници преди презареждане. Когато има нужда от презареждане кубчетата мастило могат да бъдат поставени лесно, докато МФУ-то работи, без нужда от изключване на устройството.

ColorQube 9200 произвежда изображения с много високо качество и живи цветове, върху разнообразни хартии, като се представя особено добре с рециклирани и нискобюджетни хартии. За оптимизиране на качеството на цвета, новите модели са оборудвани с истински Adobe PostScript3, PANTONE за цветово разпознаване и няколко опции за цветни корекции.

Три довършителни опции включват подвързване и прегъване, с цел предлагане на пълен набор от решения за създаване на брошури и листовки.

Усъвършенстваните функции за сигурност контролират достъпа, следят употребата и защитават конфиденциалната информация. В добавка към това, данните, които се пренасят по мрежата, могат да бъдат кодирани, с цел предпазване на сканираните документи от неоторизирани потребители.

„Серията ColorQube 9200 представлява печатната технология, която е в крак с нуждите на съвременния офис. Да бъдеш еко и да спестяваш пари, докато използваш нужния цвят  – това е всичко, от което клиентите имат нужда”, коментира качествата на устройството Анжел Бойд, вицепрезидент на IDC.

Коментар