Рекордно тънки LED монитори пуска LG Electronics в България

София, 27 септември 2010 г. – Рекордно тънки LED монитори от новата серия E60 пуска LG Electronics на българския пазар. Дебелината им е едва 12,9 мм, което ги прави най-тънките в портфолиото на корейската компания. Новите монитори се отличават с футуристичен дизайн и иновативни възможности и се предлагат в  различни модификации с диагонал на екрана 18,5”, 20”, 21,5” и 23”.

Мониторите от серията E60 комбинират LED осветяването на екрана с изключително високо съотношение на контраста – 5 000 000:1. Така потребителите  могат да наблюдават картина с наситени реалистични цветове, ясни контури и в изключително висока резолюция, при това от най-различни ъгли и позиции.  

„Щастливи сме, че от октомври можем да предложим на българските ни клиенти тези изключително стилни монитори. В съответствие с глобалната еко-политика на LG Electroniocs, те се отличават и с висока енергоефективност. Необходимата електроенергия е с 45% по-малко в сравнение с конвенционалните LCD екрани, а използването на халоген и живак при производството им е сведено до минимум”, каза Данко Иванов, Мениджър Маркетинг и продажби „Бизнес решения” в LG Electronics за България. Той уточни, че мониторите ще се предлагат у нас на цени от 389 лева за 22” размер.

Освен висококачествено изображение, E60 мониторите предлагат и допълнителни улеснения  като EZ Control OSD системата. Чрез нея функционалните и навигационните бутони на монитора, вместо върху рамката, са върху самия екран. Новите монитори имат и възможности за добавяне на ефекти към снимки, както и за запазване на оригиналната пропорция на файловете за елиминиране на изкривени изображения. Времето за обновяване на картината е едва 5 ms, което спомага за допълнителна яркост и яснота. E60 мониторите разполагат и с разнообразни интерфейсни функции като D-Sub и DVD-D за базовите модели и HDMI за най-високия клас устройства от серията (E2260V и E2360V).   

От септември LG Electronics предлага у нас и модел от друга високотехнологична серия монитори – E50VP. Той е разработен на базата на най-новата технология на LG – SUPER+ Resolution. Чрез нея изображението на монитора е в HD качество, дори и файлът да е в SD. Повишаването на качеството на картината става благодарение на специалния чип IC (Image Clear) Engine, без необходимост от допълнителен софтуер или външна памет.

В началото на месеца, на технологичното изложение IFA в Берлин, LG Electronics представи най-новата си разработка в сегмента на мониторите – E90. С впечатляващите 7,2 мм той е най-тънкият LED монитор в света. Освен модерен дизайн, E90 предлага и изключително чиста и жива картина дори при гледане на бледи филми или снимки с ниско качество. Екранът е във формат 16:9, с FULL HD резолюция от 1920х1080 пиксела и яркост от 250 кандела.

Коментар