Социалните технологии предизвикват CIO-тата

Въвеждането на социални компютърни приложения и технологии е предизвикателство към традиционния ИТ мениджмънт, заяви вчера на ексклузивен брифинг Александър Захариев от Gartner България. Събитието, насочено към CIO мениджъри, се концентрира върху нововъзникващи и доказани практики за въвеждане и управление на социалните мрежи в и извън компаниите.

Човешкото поведение представлява непозната и пълна с предизвикателства територия за повечето мениджъри, отговорни за информационните технологии. Ето защо водещите ИТ фирми съсредоточават усилията си в използване на компютрите за социални цели, за да подпомогнат взаимоотношенията между хората и да  издигнат авторитета на фирмата, посочиха анализаторите.

Gartner предлага инструментариум за оценка на настоящото състояние и възможности и за вземане на необходимите решения за дефиниране на целите и плановете при използване на компютрите за социални цели. Чрез тези инструменти компаниите могат да оценят своите възможности и ефективност по отношение на използването на компютрите за социални цели и да определят какво още е необходимо за успеха.

Коментар