Още една “двойна” услуга на пазара в София

Пореден телеком оператор пусна услуга “две в едно” на пазара в София. Компанията Fiber Lan, заедно с Нево ТВ стартира предлагане на пакетно предложение по хибридна мрежа, което включва интернет по оптичен кабел и цифрова телевизия по коаксиален кабел.

Офертата включва 100 телевизионни и радиопрограми, интернет достъп със скорости от 32Мbit/s до 80Mbit/s и възможност за ползване на четири телевизора в домакинство. Интернет свързаността и цифровата телевизия достигат до абонатите по два отделни и независими един от друг кабела, което гарантира, че при възникване на технически проблем в една от услугите, това няма да се отрази на качеството на другата.

В последните месеци Fiber Lan е инвестирала над 1 млн. лева в подземна инфраструктура и техническо оборудване, твърди Борислав Деянов, управител на компанията.

Клиентът получава нужното оборудване – цифров кабелен приемник – безплатно за срока на договора при подписване на 12-месечен договор. Цените на пакетната услуга „Две в едно“ варират, в зависимост от броя на телевизорите и този на компютрите. За два телевизора и 1 компютър, например, цената е 30 лв.

Услугата се предлага в софийските квартали Сухата Река, Стефан Караджа, Васил Левски, Левски В, Левски Г, Орландовци, Хаджи Димитър, Подуяне, Христо Ботев и Бенковски.

Пакетните услуги от типа “две в едно” и “три в едно” (плюс телефон) привличат все повече клиенти, тъй като излизат по-изгодно, отколкото абониране поотдeлно за всяка от услугите. Подобни услуги вече са наложени от водещите играчи на пазара като blizoo (Кейбълтел/Евроком), а отскоро в играта се включи и Vivacom.

Коментар