Samsung влиза в света на висшата мода

След завидно представяне в областта на технологичните иновации, Samsung амбициозно встъпва в света на висшата мода заедно с корейския дизайнер Jeong Kuho. Двете големи корейски имена създават заедно марката Hexa.

Hexa by Kuho е интригуващ моден проект, колаборация между корейския дизайнер и Samsung. Това е първият проект в областта на висшата мода на южнокорейския гигант. Колекцията залага на ръчната работа, перфектните кройки и фините линии като дизайнерът не изневерява на стила си.

Hexa by Kuho дебютира със сезон Есен-Зима 2010-11, като се представя само в 12 бутика по света. България има своето място на световната дизайнерска карта, като едно от малкото места, на които може да се открие дизайнерската колекция е магазин CACHE в София. Магазините са избрани от Samsung с цел ексклузивност на марката Hexa. Нито един бутик в света няма възможността да предлага линията, ако не е бил предварително селектиран от Samsung.

Jeong Kuho е корейски моден дизайнер, който се занимават с висша мода, макар и неофициално. Освен, че залага на минималистичната линия в колекциите си, той обръща внимание и на сложните драперии и конструкции, на перфектната изработка и ръчния труд.

„В западната мода са важни изчистената линия, минимализмът, фините структури, а в източната мода е важно движението на плата, драпирането, конструкцията“, казва Jeong Kuho.

Модата на Kuho е белязана от източните влияния, но едновременно с това се и отличава. Освен, че владее деконструкцията, и то доста умело, Kuho драпира изключително добре, работи до съвършенство с материите и със силуетите и въпреки всичкo дрехите изглеждат фини, леки и удобни.

Коментар