Фалшиви HP касети конфискувани в Бургас

Българските власти са предотвратили голяма доставка на фалшиви HP консумативи в страната през юли тази година, става ясно от официален документ на корпорацията.

На митницата в Бургас са конфискувани 500 ментета на HP продукти, преди те да бъдат дистрибутирани на пазара у нас. Пратката е съдържала и фалшиви ръководства с инструкции за HP принтерни касети.

Българска компания се е опитала да внесе имитациите на HP продукти заедно с други фалшиви стоки от Китай. Експерт на корпорацията е идентифицирал на място фалшификатите. Името на вносителя не се съобщава.

HP си партнира тясно с властите в България и целия EMEA регион за пресичане на контрабандата с фалшиви консумативи и компоненти за нейните принтери.

Eкспертите на компанията, ангажирани в програмата ACF (Anti-Counterfeit Audits), инспектират редовно складовете на едро, за да поддържат своите оторизирани партньори и да гарантират, че складовете им са чисти от фалшиви стоки с марката HP.

От началото на годината са конфискувани 15 000 фалшиви принтерни касети и компоненти за HP устройства в региона на Югоизточна Европа, става ясно още от разпространения от компанията документ.

Коментар