Symantec избра дистрибутор с регионално покритие

Symantec, която преди броени дни обяви прекратяване на взаимоотношенията с българския си партньор Би Ем Джи, днес оповести, че дистрибуцията на продуктите й у нас се поема от Apcom България. Фирмата е избрана за оторизиран дистрибутор на всички решения на Symantec за нашия пазар.


Symantec и Apom обявиха партньорството си на българския пазар (вляво: Николай Савов – управител на Apcom България)

Apcom е унгарска фирма за дистрибуция на ИТ решения с фокус върху корпоративните продукти, основана през 1987 година. Като филиал на Midis Group, тя претърпява съществена реорганизация през 2009 година, когато част от групата става и българският дистрибутор BBS.

Така Apcom се явява дистрибутор за страните от региона, включително и България. Останалите покривани държави са Албания, Босна и Херцеговина, Чехия, Хърватска, Унгария, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

От Symantec обясниха избора на Apcom с промяна в глобалната политика за дистрибуция по света. Новата политика предвижда по-консолидирана дистрибуторска мрежа с по-специализирани партньори, обясни Янош Селмеци, регионален мениджър за Унгария, Румъния и Югоизточна Европа в Symantec.

Промяна сред месните партньори на Symantec няма да има, увериха от Apcom България. Фирмите, които внедряват решения на голямата компания, остават същите, същата остава и тяхната структура.

Все пак от Symantec се надяват с новия дистрибутор да постигнат някои подобрения като усъвършенстване на на продуктовото консултиране, по-добра поддръжка и по-добро пазарно присъствие. "Оперативно вече работим с Apcom и всички решения са налични на пазара", увериха от Symantec.

Коментар