AMD не се продава, но би изслушала предложения

AMD не се продава, но ръководството на компанията е готово да изслуша интересни предложения, стана ясно на конференция в Барселона, за която съобщава electronista.com.

Наскоро се появиха информации, че софтуерният гигант Oracle иска да погълне производител на чипове, като едно от спряганите имена е това на AMD.

По този повод генералният директор на AMD Дирк Мейър заяви, че компанията не се продава, но винаги би изслушала предложение, което може да заинтересува нейните акционери.

AMD е вторият по големина производител на x86 процесори в света след Intel. Компанията се надява да възвърне част от загубените в последно време позиции с новата си линия чипове Fusion, в които централният процесор (CPU) и графичното ядро (GPU) са вместени на един силициев кристал.

Intel, от своя страна, планира да отговори на предизвикателството с архитектурата Sandy Bridge. При нея липсва подобна тясна интеграция на CPU и GPU, но графичната й производителност е повишена до нивото на нескъпите самостоятелни видеокарти.

Коментар