CherryPad – евтин таблет с Android

Нови играчи навлизат на перспективния пазар за таблет компютри. Особено динамично се развива сегментът на устройствата с операционна система Androiod. Представител на този клас продукти e новият CherryPad на американската компания Cherrypall.

Моделът с цена $188 не е конкурент на епълския iPad, който е абсолютен лидер на пазара в момента. CherryPad е призван да удовлетвори търсенето на евтино, икономично и компактно устройство, посочват от производителя.

CherryPad е проектиран на основата на едночипова система от Samsung с тактова честота 800 MHz. Микросхемата включва процесор ARM11, графично ядро с поддръжка на OpenGL 2.0 и цифров сигнален процесор.

Таблетът разполага с 256 MB оперативна памет от тип DDR2, както и с 2 GB флаш памет. Обемът на паметта може да се разширява с помощта на Micro SD карти.

7-инчовият сензорен екран на CherryPad осигурява резолюция 800×480 пиксела. Конфигурацията включва акселерометър, модул Wi-Fi 802.11 b/g и порт USB 2.0, който се ползва с преходник. Налични са също говорители, микрофон и 3,5-мм изход за слушалки.

CherryPad тежи около 500 грама и издържа между 6 и 8 часа работа с едно зареждане на батерията. Потребителите могат да свържат към таблета външен 3G модем.

Устройството работи под управление на операционна система Android 2.1. По-късно тази година компанията ще обнови инсталацията до версия 2.2. Цената на CherryPad е 188 долара, по информация от сайта на компанията.

Коментар