Ветеран от Intel подсили мениджърския екип на EMC

Ветеранът от Intel Прасад Рампали зае поста на старши вицепрезидент по глобални решения в EMC. Мениджърът ще управлява центровете на компанията в САЩ, Ирландия, Швейцария, Китай и Сингапур, групата за глобална интеграция и подразделението за въвеждане на пазара на ефективни и отраслови приложения в инфраструктурата на предприятията.

Рампали ще бъде пряко подчинен на изпълнителния вицепрезидент на EMC Франк Хаук, става ясно от официалното съобщение.

Богатият опит на Рампали в създаването на критично важни приложения и авангардни технологии и услуги ще помогне на EMC да предлага на клиентите си проверени във времето решения за намаляване на разходите и сложността на техните ИТ инфраструктури, както и за повишаване на гъвкавостта в прехода към частни облаци, коментира назначението Пат Гелсингер, президент и оперативен директор на поделението на EMC за информационни инфраструктури.

Преди да постъпи в EMC, Прасад Рампали изпълняваше функциите на вицепрезидент и директор по интеграцията на платформи за крайни потребители в Intel Architecture Group. В тази си роля той внедряваше иновационни модели и стандарти в компанията и оглавяваше разработката на телекомуникационни платформи за вграждане с акцент върху облачните решения.

Рампали има 27-годишна кариера в Intel, през което време е заемал отговорни постове в отделите за производство, информационни технологии и бизнес платформи.

Коментар