Google TV се радва на широка подкрепа

Платформата за интерактивна телевизия на Google получава широка партньорска подкрепа, съобщи миналата седмица интернет гигантът. Много известни доставчици на съдържание ще оптимизират своите платформи за Google TV – сред тях са телевизионните канали Turner Broadcasting, NBC Universal и HBO, новинарските издания New York Times, USA Today и др.

Google TV беше показана за първи път през май тази година. Услугата предлага опростен и удобен достъп до средства за уеб търсене, както и до развлекателни, информационни и други интернет ресурси през телевизора. Платформата е реализирана на основата на ОС Android, браузър Chrome и чип Intel Atom CE4100.

Съобщава се и за разработка на различни приложения за Google TV. Така например, Националната баскетболна асоциация на САЩ (NBA) подготвя програмата NBA Game Time, която ще позволи преглеждане в реално време на резултатите от спортни състезания. Приложения за Google TV планират да пуснат също VEVO, Pandora, Napster, Twitter и др.

Скоро се очаква да започнат продажбите на телевизионни приставки и телевизори с поддръжка на Google TV. Готовност с такива продукти имат компаниите Logitech и Sony.

Видео: Google TV

Коментар