СУ не изключва „дървена ваканция”

Наистина съществува възможност за предстоящо затваряне на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, информира ръководството на институцията.

„Подобна неприятна възможност бе залегнала в антикризисните мерки, приети от академическия съвет”, се казва в официално изявление по повод публикации в различни медии, че универистетът може да затвори врати, поради недостиг на пари.

До момента ръководството на СУ избягва да приложи решението. То ще зависи от преговорите, които академичното ръководство води, както и от разчетите за финансовото състояние на университета.

„Ръководството на университета прави всичко възможно да не се стигне до подобна ситуация, но в случай, че сме принудени да прибегнем към нея, студентите и учебният процес няма да бъдат ощетени”, успокоиха от СУ.

При евентуална “дървена ваканция” зимният и летният семестър ще бъдат продължени във времето, за да бъде изпълнен залегналият в учебните планове и програми материал. Студентите ще бъдат уведомен предварително, ако се стигне до подобни действия.

Коментар