Нов процесор Fermi подобрява мултимедията

Nvidia обяви нов графичен процесор Fermi, предназначен за възпроизвеждане на видео с висока резолюция и висококачествен звук в мултимедийни компютри.

GeForce GT  430 осигурява производителност и набор от 3D възможности, които не са достъпни за потребителите на интегрирани графични решения, посочиха от компанията.

Процесорът е направен по най-новия 40-нанометров производствен процес на Nvidia, известен с кодовото наименование GF108, който вече се използва и в много от настолните и мобилни платформи на компании като Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony и др.

Добавянето на GeForce GT 430 е голяма стъпка напред за потребителите на интегрирани решения. Новият видеоконтролер ускорява обработката на снимки и видео, гледането на Blu-ray 3D филми и онлайн видео.

В комбинация с технологията Nvidia 3D Vision и съвместим 3D екран, GT 430 осигурява мултимедийно съдържание в стереоскопичен 3D формат.

Nvidia твърди, че GeForce GT 430 е 1,5 пъти по-производителен спрямо GeForce GT 220 при резолюция 1280×1024 в различни игри, в това число Starcraft II, Battlefield: Bad Company 2, FarCry 2, H.A.W.X, Left for Dead 2 и Batman: Arkham Asylum с 4xAA. Освен това процесорът добавя поддръжка за DirectX 11 – индустриалния стандарт за разработка на игри.

Най-важното обаче е, че GT 430 осигурява съвместимост с последните игри, а получаваният брой кадри е достатъчен за комфортна игра във всички актуални топ 30 заглавия, подчертават от Nvidia.

Коментар