Български компании обявиха BI-ЕRP интеграция

Две български компании създадоха софтуерен конектор за интеграция на ERP системи и решения за бизнес анализ (BI). Балкан Сървисис и LLP България твърдят, че техният конектор е първият по рода си на пазара у нас.

Решението позволява на фирмите, разполагащи с ERP (Enterprise Resource Planning) системи MS Dynamics, да внедрят бързо BI (Business Ingelligence) софтуера QlikView, за да повишават ефективността на своите екипи.

Продуктът е резултат от двегодишната работа на екипите на двете фирми, които вече имат шест успешно завършени проекта в компании, опериращи на българския пазар.

Значението на съвместния проект е голямо, тъй като MS Dynamics са сред най-широко използваните ERP системи в България, а QlikView е най-бързо развиващият се софтуер за бизнес анализ в света, коментира Божидар Крапчев, директор на LLP България.

На практика, със създадения конектор всички компании, работещи с Dynamics, могат много бързо да се възползват от аналитични способности на QlikView, допълни Крапчев.

„Преди две години решихме да създадем решение, което да улесни и ускори използването на QlikView от фирмите, работещи с ERP системите MS Dynamics. Това нямаше да е възможно, ако се базирахме само на компетенциите ни в Business Intelligence, имахме нужда от партньор със задълбочено познание за MS Dynamics. Разработеният съвместно с LLP България софтуерен конектор вече работи в шест компании“, заяви Филип Мутафис, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

В края на октомври двете компании ще организират съвместен тест драйв на новия QlikView-to-Dynamics конектор.

Коментар