Нова мобилна услуга пази децата

Нова мобилна услуга защитава децата и показва на родителите им къде се намират. България е втората страна в света след Норвегия, в която стартира Bipper, съобщиха от оператора Виваком.

Уникалната мобилна услуга дава по-голяма сигурност на децата и позволява на родителите да оптимизират разходите им за мобилен телефон. VIVA Bipper работи със специално разработена SIM карта, чрез която родителите по всяко време могат да получат информация за това къде се намира детето им.

Трите най-важни предимства, които своеобразната система за сигурност дава на семейството, са: лесната локализация на детето, независимо къде се намира то; наличието на паник номер, чрез който детето може да избере едновременно няколко номера при спешни случаи; както и възможност за управление на изходящите обаждания.

Друго важно предимство е съвместимостта на SIM картата и възможностите, които услугата предоставя чрез нея, с почти всички мобилни телефони на пазара, а не само с така наречените „умни” телефони или смартфони.

В България услугата се предлага от днес с две тарифи VIVA Bipper и VIVA Bipper+. При първия вариант, срещу месечна такса от 10 лв. е включена възможност за безплатни разговори с три Виваком номера, паник номер и опция за локализация. Обажданията към всички национални мобилни и фиксирани мрежи се таксуват на цена от 25 стотинки на минута, а стойността на SMS-а е 14 ст.

При VIVA Bipper+ месечната такса е 15 лева, като е налице опция за безплатни разговори с пет Виваком номера, паник номер, локализация и управление на разходите. Цените към всички оператори отново се таксуват по 25 стотинки на минута, а SMS-ите по 14 ст. за брой.

Контролът се осъществява чрез специализирания портал my.bipper.bg, от който родителите ще могат управляват услугата след като регистрират своята Bipper карта и създадат профили за тях и своето дете.

Коментар