Acer H7531D – пренася магията на киното в хола

Acer, производител на компютри от Топ 3 на световния пазар, представи наскоро нов Full HD проектор, подходящ за разнообразни мултимедийни нужди. Моделът Acer H7531D осигурява изключително високо качество на възпроизвежданите цветове при разнообразно съдържание и във всякаква среда, Full HD (1080p) резолюция и 16:9 съотношение на образа, както и богат набор от функции за по-лесна работа. Потребителите на този проектор ще могат да се насладят на истинско кино изживяване в удобството на своя дом.

По-доброто ниво на черното е ключов елемент за един наистина качествен проектор. Моделът на Acer използва технологията DynamicBlack, която анализира съдържанието кадър по кадър и динамично настройка всяка сцена за постигане на оптимални нива на черното, запазвайки в същото време оригиналната осветеност на изображенията, като по този начин се постига пресъздаване на максимално живи цветове и отличен контраст, достигаш 50000:1.

Освен това Acer H7531D осигурява максимално ниво на осветеност от 2000 ANSI лумена с цел да подсигури безпроблемно използване дори при наличие на светлина в помещението.

Acer H7531D възпроизвежда изображенията с по-естествени и балансирани нюанси, постигайки наистина реалистични тоналности, благодарение на технологията Acer ColorBoost II+, която разчита на 6-сегментно цветно колело, мощен процесор за обработка на образа и специално оптимизирана лампа за максимално ефективно цветово възпроизвеждане.

С времето, традиционните проектори могат да пострадат от влошаване на цветовете, в следствие на което да се прояви жълтеникав или зеленикав оттенък върху проектирания на екрана образ. За да избегнат това, проекторите на Acer използват специалната DLP технология ColorSafe II и уникална за продуктите на Acer система за компенсация на цветовете като част от оптичните компоненти. Така се постига оптимално качество на образа при продължително ползване и се елиминира възможността от деградация на цветовете с течение на времето.

Освен поддръжката на истинска Full HD (1080p) резолюция, H7531D разполага и с два HDMI конектора за свързване и ползване заедно с най-актуалните цифрови устройства. Това, в комбинация с True 24p кино режим на работа гарантира качествено представяне на филмите.

Освен да осигури истинско кино изживяване в домашни условия, този проектор е идеален и за нуждите на геймърите, които искат да се насладят на максимално детайлен и реалистичен образ в любимите си игри.

Acer H7531D идва с корпус в елегантно бял цвят със сребърно покритие на определени детайли и заоблени ъгли, така че да пасне на обзавеждането, независимо къде ще го инсталирате в своя дом. Изваяни линии елегантно прикриват отворите за вентилация, а стойката тип „натискащ се бутон” осигурява нужната функционалност за безпроблемна инсталация на проектора. Специална синя подсветка осветява контролните бутони за тяхното по-лесно използване в тъмни помещения.

Благодарение на специалния режим за компенсация на цветовете, в зависимост от цвета на стената, Acer H7531D може да възпроизвежда точно нюансите на цветовете дори когато образът е проектиран върху цветна стена. Достатъчно е само да изберете цвета на вашата стена от менюто и проекторът автоматично ще направи необходимите корекции на цветовите тонове на проектирания образ. В резултат на това ще можете да се насладите на висококачествена картина, дори и да не разполагате с инсталиран специален екран за проектора.

Ако пък имате моторизиран екран за проекция, то можете да се възползвате от интегрирания в проектора 12V контролен порт, така че да свържете управлението на екрана с проектора. Това ще ви осигури автоматично спускане на екрана при пускане на проектора и съответно неговото прибиране обратно, когато решите да спрете да гледате и изключите своя Acer H7531D.

Трудностите при домашната инсталация лесно могат да бъдат превъзмогнати, благодарение на наличната вертикална Keystone корекция за изкривяване на образа, както автоматична, така и ръчна. Благодарение на тази корекция лесно можете да се справите с потенциалните проблеми с вертикално изкривяване на образа, възникващи при проекция под ъгъл, така че зрителите винаги ще могат да се насладят на перфектна правоъгълна картина, без това да ви коства излишно много усилия.

Освен това Acer H7531D разполага с възможност за автоматична корекция на образа при монтаж на тавана, благодарение на специален сензор за гравитация, който определя дали проекторът е обърнат за инсталация на тавана и съответно автоматично обръща образа, ако е необходимо.

Освен че осигурява до 4000 часа живот на лампата, пестейки от разходи за подмяна и осигурявайки дълготрайно ползване, H7531D разполага и с инструмента Acer EcoProjection, който служи за управление на енергопотреблението в режим на очакване, с цел да спести значително изразходваната електроенергия и да подпомогне за опазване на околната среда.

В допълнение, проекторът аавтоматично преминава в еко режим на работа, ако към него не бъде подаден сигнал за повече от 5 минути, при което електрическата консумация се понижава с до 20%. Част от пакета Acer EcoProjection е и инструментът Acer ePower Management, който служи за задаване на специални потребителски енергоспестяващи настройки. Новите проектори с висока резолюция осигуряват тиха работа с ниво на издавания шум от 26dB в еко режим (30dB в нормален режим).

Видео проекторите Acer H7531D идват с 5 годишна гаранция за DLP чипа и 1 година за лампата, без да има ограничение за използваните часове.

Коментар