НС ще работи за „зелено” законодателство

Нисковъглеродната икономика е шансът ни не само да запазим света, в който живеем. Това е възможност за нови, модерни технологии, за напредничави решения, за насърчаване на предприемаческия дух, заяви заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов на днешната конференция „Новата ”зелена” икономика – българският отговор”, проведена в Народното събрание.

„И като държава, и като член на ЕС бъдещият път на България е към новата „зелена” икономика. Това означава народните представители да работим за съвременно законодателство, което насърчава зелените инвестиции, да дадем възможност и на правителството, и на бизнеса да осъществят на практика прехода към икономика, произвеждаща по-висока добавена стойност с по-малка употреба и без загуба на ресурси”, добави Атанасов.

Народният представител Валентин Николов беше награден като победител в конкурса за намаляване на потреблението на горива и електроенергия.

Това е втората конференция, организирана от Българското училище за политика в рамките на проект „Зелена стъпка напред: за нова ангажираност и отговорност на българските депутати”.

През месец май по време на традиционната зелена седмица на Европейския съюз се състоя първата конференция в Народното събрание под надслов „Енергийната революция – коя страна на барикадата ще изберем”. Като част от нея се проведе и инициатива по засаждане на 240 иглолистни дръвчета от българските депутати.

Коментар