Palm Pre 2 дебютира първо в Европа

Първото мобилно устройство с операционна система webOS 2.0 ще дебютира в четвъртък тази седмица на европейския пазар. Моделът Palm Pre 2 на HP излиза първо във Франция, а в следващите месеци ще се появи и на пазарите в САЩ и Канада, разпространяван от телеком оператори.

Новата мобилна ОС, придобита от HP с поглъщането на Palm, се отличава с истинска многозадачност, поддръжка на бета версия на Adobe Flash Player 10.1, HTML5-съвместим браузър, геолокационни услуги, вграден Skype месинджър и достъп до онлайн каталог с приложения.

Смартфонът Palm Pre 2 идва с 3,1-инчов сензорен екран с резолюция 320×480 пиксела и поддръжка на мултитъч функция. Налични са QWERTY клавиатура, 5-мегапикселова камера с автофокус и светодиодна светкавица, акселерометър, датчик за осветеност и приближение, модули Bluetooth, Wi-Fi и GPS, 16 GB вградена памет, порт microUSB и 3,5-мм аудиоизход.

Palm Pre 2 работи до 5 часа на батерия в режим на разговори и до 14 дена в рeжим на изчакване. Смартфонът има размери 100,7х59,6х16,9 мм и тежи 145 грама. HP не обяви цена на устройството, оставяйки този ангажимент на операторите.

Коментар