Софтуер свързва компютъра с 3D телевизор

Графичната компания Nvidia пусна дългоочаквания софтуер 3DTV Play, който позволява на потребителите да свържат своя преносим или настолен компютър към 3D телевизор.

За да се наслаждават на стереоскопично 3D изживяване на голям екран, потребителите трябва да имат видеокарта Nvidia 3D Vision на компютъра.

С помощта на Nvidia 3DTV Play и съвместима видеокарта на базата на графичен процесор Nvidia GeForce, компютърът ще може да бъде свързан безпроблемно към всеки един 3D телевизор с поддръжка на HDMI 1.4. Тази комбинация дава възможност на потребителите да гледат 3D снимки и видеоклипове и да се забавляват с близо 500 игри с реалистична триизмерна атмосфера, вкл. и най-актуални заглавия, като например:  StarCraft II: Wings of Liberty, Mafia II и Call of Duty Black Ops.

Ако се добави съвместим софтуерен мултимедиен плейър, 3DTV Play ще може да бъде използван и за възпроизвеждане на филмови заглавия в Blu-ray 3D формат на екрана на 3D телевизор с оптимална Full HD 1080p резолюция и в стереоскопичен 3D формат.

Софтуерът 3DTV Play влиза в стандартната окомплектовка на новата серия мобилни компютри Dell XPS, които използват високопроизводителна видеокарта на базата на GeForce 400M, както и технология Nvidia Optimus за подобрена ефективност на работа при захранване от батерия. Dell XPS се предлагат с диагонал на екрана от 14, 15 и 17 инча, като всички модели имат мултимедийна насоченост и осигуряват възможности за възпроизвеждане на 3D съдържание на 3D телевизор.

Nvidia 3DTV Play е достъпен за потребителите по няколко начина: безплатен ъпгрейд за компютри с 3D Vision (3DTV Play е интегриран като компонент в инсталационния пакет); стандартно включен към 3DTV Play компютри; и като отделен продукт, който ще е в продажба от ноември.

Даунлоуд: Nvidia 3DTV Play

Коментар