Български принос в топ продукт на VMware

Българският екип на VMware, световен лидер в софтуера за виртуализация, работи по някои от новите топ продукти на компанията, които бяха представени миналата седмица на форума VMworld Europe 2010.

Софтуерните ни специалисти имат съществен принос в разработката на VMware vCloud Director. Това е революционното приложение, което въвежда нов модел за предоставяне и използване на ИТ услуги през т.нар. хибридни „клауд” (облачни) архитектури, съобщиха от компанията.

Продуктът прави възможно построяването на частни облаци, с високо ниво на сигурност, даващи достъп на голям брой крайни потребители, като заделя ресурси във виртуални центрове за база данни. Потребителите могат да достъпват ресурсите си през уеб-базирани портали и програмни интерфейси като напълно автоматизирани услуги по каталог.

VMware vSphere и VMware vCloud Director позволяват на организациите да създават по-сигурни частни облаци на по-ниска цена, а вътрешните им ИТ отдели да действат като истински доставчици на услуги за бизнеса, който поддържат.

„Висококвалифицираните софтуерни специалисти във VMware България, които работят върху някои от топ продуктите на компанията, ни помагат да създаваме приложения за виртуална инфраструктура от следващо поколение”, каза Ричард Маканиф, изпълнителен вицепрезидент по развойна дейност на VMware, при посещението си у нас.

„Заедно с екипи като този сме напълно готови да посрещнем една нова реалност на ИТ пазара, в която броят на сървърните приложения, работещи върху виртуални инфраструктури, надвишава този на софтуера, инсталиран върху физически машини”, допълни Маканиф.

Специалисти от българския екип показаха свои разработки и взеха активно участие в двете водещи събития за света на виртуализационните и клауд технологии – VMworld Europe в Копенхаген миналата седмица и проведения в началото на септември в Сан Франциско VMworld US.

Коментар