Насърчават бизнеса ни да участва в търгове на НАТО

Възможности за насърчаване на наши дружества за по-широко участие в търгове на НАТО обсъдиха вчера заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов и генералният мениджър на Агенцията на НАТО за поддръжка и снабдяване (NAMSA) Антониос Кадзидакис.

NAMSA е най-голямата логистична агенция на организацията, а дейността й  включва поддръжка на системи и военна техника, осъществяване на проекти в подкрепа на мисиите и операциите на НАТО, управление на програми на алианса за демилитаризация и утилизация на военното оборудване.

За изпълнение на задачите си NAMSA работи активно с индустрията на страните членки на алианса, като провежда международни тръжни процедури.

По инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на отбраната се проведе работна среща на Антониос Кадзидакис с представители на повече от 20 фирми и организации от отбранителната индустрия.

Мениджърът на NAMSA представи основните направления в дейността на агенцията, някои нейни актуални проекти и приоритетните области за сътрудничество. Кадзидакис отговори на въпроси на българския бизнес и даде практически съвети как компаниите могат да работят успешно с агенцията.

В началото на 2011 г. ще бъде организиран „Индустриален ден” в седалището на NAMSA в Люксембург, по време на който български дружества ще имат възможност да представят дейността си.

Коментар