Излиза MS Office 2011 за Mac компютри

Microsoft пусна нова версия на своя офис пакет за Mac компютри. Office 2011 for Mac вече е достъпна в САЩ, а през ноември ще излезе на пазарите в още 45 страни.

75% от потребителите на Mac ползват офис пакета на Microsoft, твърди Ерик Уилфрид, ръководител на Microsoft Macintosh Business.

Новата версия на Office включва приложенията Word, Excel и PowerPoint и за първи път Outlook. Потребителите на пакета ще могат да се възползват напълно от обявената наскоро облачна услуга Office 365.

Office 2011 за Mac е интегриран с Windows Live SkyDrive и SharePoint, което позволява достъп до файлове от всеки компютър, включен към интернет, и екипна работа с документи. Потребителите на Mac могат да разчитат и на безплатното уеб-приложение Office Web Apps за редактиране на документи.

Office 2011 for Mac включва множество нововъведения, сред които напълно нов графичен интерфейс с лентово меню подобно на това в Office 2010 за Windows. Повишена е значително скоростта на приложенията.

Версията Home3D and Student струва $110, Family Pack за 3 компютъра се предлага за $130, Home and Business с включен Outlook има цена $175, а Home and Business с лиценз за 2 РС – $240.

Коментар