Създава се структура за дигиталната индустрия в ЦИЕ

Най-големите световни агенции за маркетинг и реклама създават обща структура за дигиталната индустрия в региона на Централна и Източна Европа.

Президентите на IAB Europe (над 5000 члена, сред които Google, Yahoo! и Microsoft Advertising), Европейската Асоциация на Комуникационните агенции (обединяваща рекламните агенции в Европа), Световната Мобайл маркетинг Асоциация и е-Академия са учредителите на новата структура, наречена Webit Ambassadors Honorary Board, стана ясно на изложението Webit.

Почетните посланници на организацията са: Ален Йоро – председател на борда, президент на IAB Europe; Доминик Лайл – член на борда и генерален директор на EACA; Пол Бърни – член на борда и управляващ директор на Mobile Marketing Association, Европа; Пламен Русев – член на борда и председател на борда на е-Академия.

При откриване на изложението бяха обявени и Webit посланиците за отделните държави от ЦИЕ региона. В България  посланици са Николай Неделчев, изпълнителен директор на  "Публисис МАРК груп", Ненад Лозович, управляващ собственик на „New Moment New Ideas Company” и Иво Цеков, изпълнителен директор на „Пиеро 97”.

Програмата на Webit Ambassadors предстои да бъде обявена. Основен акцент в нея ще бъде обучението на пазарите и създаването на подготвени дигитални маркетинг и рекламни професионалисти.

През следващата година е- Академия ще проведе редица обучения, сред които: управление на репутацията на бранда, планиране и реализация на цялостна дигитална стратегия, планиране и отчитане на ефективността на дигиталната реклама, оптимизация за търсещи машини, маркетинг в социалните мрежи и др.

Коментар