Seagate обяви новите Cheetah 15K.5 сървърни дискове за най-натоварващите корпоративни приложения

Seagate обяви новите Cheetah 15K.5 сървърни дискове за най-натоварващите корпоративни приложения
Технологията с перпендикулярен запис позволява да се постигне нов рекорд от 300 гигабайта капацитет в класа 15K об./мин.
25/04/2006 – АСБИС България
Seagate Technology анонсира Cheetah 15K.5 – последното поколение в своята върхова категория твърди дискове. Новият член на продуктовата линия завоювала широко признание в бранша предлага най-високите надеждност и капацитет постигнати в категория 15K RPM.
С до 300 гигабайта капацитет, Cheetah 15K.5 е дискът с най-добро съотношение цена-производителност в бранша, твърдят от компанията. Cheetah 15K.5 позвоялва да се постигне най-ниска цена на притежание за широк обхват приложения – от електронна поща, Интернет и е-търговия до мощни информационни центрове.
С новия супердиск Seagate е първата компания, която използва технологията на перпендикулярен запис в устройство от корпоративен клас. Това позволява на Cheetah 15K.5 да постигне два пъти по-голям капацитет за 15K RPM устройство.
В момента Seagate доставя Cheetah 15K.5 на водещите ОЕМ производители. Новият флагман на компанията ще бъде пуснат в дистрибуторския канал по-късно през това тримесечие.
Cheetah 15K.5: производителност без конкуренция
Cheetah 15K.5 е проектиран и произведен от същите екипи, които досега успешно са разработили и внедрили 4 поколения Cheetah 15K. Неговата бързина и малки времена на търсене дават в резултат 30% повече I/O операции в секунда и над 20% по-бързи времена на реакция от типичните модели от 10K RPM клас.
Cheetah 15K.5 ще бъде достъпен със следните интерфейси: 3 Gb/sec Serial Attached SCSI (SAS), Ultra320 SCSI, и 4 Gb/sec Fibre Channel. Капацитетите ще бъдат 73, 147, и 300GB. Моделът е с водещи показатели по надеждност: MTBF от 1,4 милиона часа при пълно натоварване.
Допълнителна информация за сървърните дискове на Seagate можете да получите от официалния дистрибутор АСБИС България, или чрез www.asbis.bg.

Коментар