Четец за 2000 е-книги излезе на пазара у нас

2000 книги побира новият е-четец Prestigio Libretto PER5062B, който вече е достъпен и на българския пазар. Всички книги от домашната библиотека могат да се съберат в тънкото само 8,8 мм устройство.

Моделът разполага с 2GB вградена памет, WiFi и издръжлива батерия, с която потребителят може да прочете до 10 000 страници за едно зареждане.

Благодарение на новите технологии, цялата лична библиотека може да се побере в джоб или дамска чанта, коментира Любомир Бабуров, продуктов мениджър за марката Prestigio в АСБИС България.

Prestigio Libretto PER5062B е не само компактен, но и много лек, като всички книги ще тежат само 240 грама. Сензорният капацитивен дисплей с размер 6 инча (15.3 см) е достатъчно голям за комфортно четене, без да прави устройството твърде обемно, подчертаха от АСБИС.

Четецът използва технологията SiPix, която прави дисплея много устойчив, за разлика от стъклените E-Ink екрани на повечето подобни устройства. Тя намалява натоварването върху очите на четящия, като наподобява традиционния мастилен печат върху хартия и използва естественото отражение на светлината. Моделът поддържа 16 нива на сивото.

Prestigio Libretto PER5062B е съвместим с всички популярни формати на e-книги като TXT, PDF, HTML, FB2 и EPUB.

Благодарение на вградения G-сензор, изображението преминава автоматично от портретна в пейзажна ориентация при завъртане на устройството. Прочитането на 10 000 страници с едно зареждане на батерията е възможно, тъй като устройството изразходва електроенергия само при „прелистване” на страниците.

Вградената памет на Prestigio Libretto PER5062B може да се допълни от micro SD карта с капацитет до 32GB. Освен за четене на книги, моделът може да се използва и за слушане на музика или аудио-книги, като за това в комплекта са предвидени висококачествени слушалки.

Моделът има 2-годишна гаранция и се предлага на промоционална цена от 399лв. в Технополис.

Коментар