Клавиатура се захранва от светлина

Нова безжична клавиатура на Logitech се захранва от светлина, дори когато е на закрито. Wireless Solar Keyboard K750 може да работи и на тъмно до три месеца. Освен това, със своята „PVC-free” конструкция и подлежаща на пълно рециклиране опаковка, тази клавиатура е създадена да щади максимално околната среда.

Клавиатурата се зарежда през вградения соларен панел, като елиминира нуждата от зарядно и кабели. Включеното приложение за соларно зареждане има светломер, който помага при получаване на необходимото количество светлина. Светломерът дава достъпна информация за нивото на батерията и индикация, когато тя се нуждае от зареждане.  

Първата соларна клавиатура на Logitech може да се зарежда и от изкуствена светлина и остава заредена за поне три месеца дори на тъмно. Освен това, вграден светлинен индикатор за заряда елиминира възможността за неприятни изненади и неочаквано падане на батерията.

Logitech е направила повече от това да създаде клавиатура със соларна батерия. Wireless Solar Keyboard е изключително тънка – 7.5 мм и със заоблени ръбове. Дизайнът на клавишите „Incurve keys” е вдлъбнат, за да пасва по-добре на върховете на пръстите и едновременно с това помага да се насочат пръстите в правилната посока. А меките, заоблени ръбове правят много лесно плъзгането на пръстите върху клавишите.

Wireless Solar Keyboard K750 ползва усъвършенствана 2.4 GHz безжична технология на Logitech за връзка без забавяне и загуба на сигнала. 128-битово AES криптиране гарантира едно от възможно най-високите нива на сигурност.

Миниатюрният Logitech Unifying приемник е достатъчно малък, за да остане включен в лаптопа, без да се налага да го вадите, когато се местите от едно на друго място или пътувате. Лесно се свързват до шест други Logitech Unifying устройства (мишки, клавиатури) без неудобството от множество USB приемници.

Клавиатурата Logitech Wireless Solar Keyboard K750 се очаква на пазара в Европа през януари 2011 г. на препоръчителна цена от €79.99 (156 лева).

Коментар