Adobe обнови софтуера за видео-конференции

Софтуерният разработчик Adobe Systems пусна нова версия на корпоративната система за видео-конференции Adobe Connect 8. Приложението се базира на съвместно използване на плейъра Adobe Flash Player.

Connect 8 дава на корпоративните потребители възможности за достъп до различно съдържание на различни устройства, като същевременно остава надеждно средство за онлайн общуване.

Новата версия идва с опростен интерфейс, по-гъвкави възможности за съвместна работа, позволяващи свободен обмен на съдържание в различни формати, както и подобрена интеграция с аудио- и видеоподсистеми.

Adobe Connect 8 включва среда за разработка (SDK) и клиентски софтуер за настолни компютри на база Adobe AIR. Отличава се още с опростена организация на интернет съвещания и поддръжка на многобройни мобилни устройства.

Уеб конференциите все повече се използват в качеството на базова технология за ежедневна съвместна работа, казва Анди Нилсен, старши консултант в Wainhouse Research.

Същевременно, компаниите търсят и по-разширени възможности, каквито са например интеграцията със съществуващата инфраструктура в залите за видео-конференции и включването към най-разнообразни мобилни устройства.

Даунлоуд: Adobe Connect 8 (30-дневна пробна версия)

Коментар