Microsoft вярва в бъдещето на персоналния компютър

Персоналният компютър ще продължи да бъде ключов елемент на съвременната ИТ инфраструктура. Неговият форм-фактор обаче обезателно ще се промени, заяви главният изпълнителен директор на компанията Стив Балмър в реч на конференция за разработчици в Редмънт.

Потребителите могат да очакват широка гама от нови персонални компютри още преди коледните празници, както и през цялата следваща година, увери Балмър.

Нови нетбуци, таблети и устройства с екрани от електронно мастило, управлявани от сензори, ще работят с операционната система Windows 7, обеща CEO-то на Microsoft.

Стив Балмър не е съгласен с прогнозата на бившия програмен архитект на Microsoft – Рей Ози, който наскоро заяви, че персоналните компютри ще изчезнат. В Редмънт вярват, че компютрите ще останат най-популярните устройства.

През последната година са продадени около 350 милиона персонални компютъра, а Windows – най-разпространената операционна система – е инсталирана на над 90% от всички компютри по света.

Windows 7 ще стане основа за бъдещи иновации на пазара, смята Стив Балмър. В момента последната версия на Windows заема второ място по популярност сред операционните системи, с дял от 17-18%.

Повечето анализатори прогнозират по-нататъшен ръст на Windows 7, който ще дойде от прехода на корпорациите към новата ОС. Според проучвания, само 12% от големите компании не планират да внедрят Windows 7 в своите инфраструктури.

Наскоро Windows 7 получи сертификат „IPv6 Ready”, което означава, че е системата е готова за преход към интернет протокола от следващо поколение. Такъв преход ще се наложи много скоро, тъй като интернет адресите по протокол IPv4 ще бъдат изчерпани само след няколко месеца.

по темата: „Microsoft вярва в бъдещето на персоналния компютър”

добавете коментар...

  1. Valentin

    Microsoft може да вярват и на дядо Коледа, ама само с вяра не става.
    Трябва и акъл!

Коментар