М-Тел – най-голям корпоративен дарител по ведомост за 2009 г.

Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) отличи М-Тел с грамоти за „Най-голям брой индивидуални дарители по ведомост” и „Най-голяма дарена сума по ведомост за 2009 година”. Компанията получи признанията по време на церемония за връчването на ежегодните стипендии от програмата „Готови за успех” за деца и младежи без родители.

Близо 31 хиляди лева са дарили за различни социални проекти служителите на М-Тел в кампанията на телекома и ФПББ за дарителство по ведомост през 2009 година. Телекомът участва в програмата за дарителство по ведомост „Колкото повече, толкова повече” на фондацията от 2004 година и е една от първите фирми, които я подкрепят. Служителите на М-Тел даряват най-много в рамките на инициативата.  

Всеки месец 140 от служителите на телекома отделят определена  сума от заплатите си, за да подкрепят 13 различни благотворителни каузи, сред които е и стипендиантската програма „Готови за успех”.

М-Тел осигури образователни стипендии на 10 деца и младежи без родители. Служителите на компанията дариха днес на младежите 5614 лева, а от името на компанията стипендиантите получиха още 5000 лева. Общо 111 млади хора в неравностойно положение получиха стипендии за настоящата учебна 2010/2011 година. Програмата „Готови за успех” подкрепя ученици и студенти-сираци и полусираци, показали отлични резултати в гимназиален курс на обучение или в университет.

Коментар