Мобилтел подписа договор с Теленова

Moбилтел и Теленова официализираха  дългогодишните си отношения, като сключиха договор за съвместна дейност. Споразумението между двете компании е в областта на решенията за фиксирана телефония, съобщи Георги Стефанов, управител на Теленова.

Всяка от двете фирми ще предлага и промотира продуктите и услугите на другата на свои настоящи и потенциални клиенти. Целта е качествено доставяне и ползване на фиксирана телефония с многофункционална телефонна централа. Срокът на договора е 2 години.

Наскоро Теленова спечели обществена поръчка за изграждане на корпоративните комуникации на Топлофикация София ЕАД. През септември компанията достави нова централа за ЦУ и модернизира централите в ТР Люлин, ТР Изток и ТЕЦ София.

Благодарение на новите SIP trunk линии в ЦУ, заменили големия брой аналогови такива, както и на IP мултисайт връзката между централите, Топлофикация София ще нулира вътрешно фирмените разходи и ще намали драстично външните. Очаква се инвестицията да намали текущите разходи за телефония до 40% и да се изплати за около 10 месеца.

Коментар