ФЖМК обяви следдипломен курс по фотография

Факултетът по журналистика и масови комуникации обяви следдипломен курс по фотография. Като част от системата за следдипломна квалификация на СУ „Св. Климент Охридски” след средно образование, курсът ще наблегне на общата теория на фотографията, различните й технически и медийни приложения, както и на развитието на творческата фотография в България и по света.

Курсът е с хорариум от 200 учебни часа, в които освен теоретични знания курсистите усвояват практически умения и изпълняват творчески задачи. Обучението е вечерно, от 17.30 ч. от понеделник до четвъртък всяка седмица с продължителност един семестър.

Преподавателски екип е съставен от доц. д-р Росен Коларов, доц. Петър Абаджиев, ф.х. Зафер Галибов, ф.х. инж. Антоан Божинов, Даниела Петрова, Юлия Грамчева – дизайнер, Ангел Гюров и ф.х. Желю Кабзамалов.

Ще се преподават дисциплини като обща фотография, светлината във фотографията, композиция, фотолаборатория, компютърна обработка на изображението, пресфотография, екстремна, репродукционна и макро фотография, рекламна и приложна фотография, фотография в опаковката и др.

Коментар