TP-Link обнови популярен безжичен рутер

Производителят на мрежово оборудване TP-Link пуска на пазара нов вариант на популярния безжичен рутер TL-WR841N. Модификацията TL-WR841ND с отделящи се антени е ориентирана към SOHO  потребителите. Моделът поддържа стандарта IEEE 802.11n със скорост на безжичен трансфер на данни до 300 Мбит/с.

Новата версия на продукта е с обновен дизайн и разполага с нови антени, осигуряващи по-мощен сигнал – 5 dBi вместо 3 dBi. Те приемат и предават едновременно няколко потока данни (MIMO технология), осигуряват по-голяма зона на покритие и стабилна връзка.

Новият дизайн подобрява охлаждането с по-оптимално разпределение на въздушните потоци във вътрешността на устройството. За удобство на потребителите на корпуса е изведен бутон за включване/изключване на захранването.

Елементарната процедура на инсталация и удобният интерфейс позволяват бърза настройка и влизане в мрежата за няколко минути, съобщават от производителя. Устройството има възможност за установяване на приоритети за ресурсоемки приложения, чувствителни към прекъсване на сигнала, като гласов трафик и поточно видео.

Системата за защита на TL-WR841N/ND включва поддръжка на SSID, контрол на достъпа на базата на MAC-адреси, WEP-криптиране, WPA/WPA2 и WPA-PSK/WPA2-PSK автентификация. За настройка на параметрите за сигурност е нужно само натискане на един бутон на корпуса, а автоматизираното помощно средство QSS ще настрои защитата на комуникацията с WPA2 алгоритми за криптиране.

И двете модификации на рутера са достъпни у нас, интересът към тях е оправдан поради оптималното съотношение цена/възможности, коментира Даниел Димитров, продуктов мениджър в Диджи Електроникс. Безжичните рутери на TP-Link идват с гаранция 2 години.

по темата: „TP-Link обнови популярен безжичен рутер”

добавете коментар...

  1. матраци-тед.com

    Бива си го рутера

Коментар